QBuild ontmoet jong talent tijdens BuildYourFuture

18 februari 2019


Ruim 300 eerstejaars studenten van de opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam en Den Haag kwamen vrijdag 15 februari bij elkaar voor BuildYourFuture, een initiatief van Bouwend Nederland waarbij studenten kennis maken met het werkveld van de uitvoerende bouw. Acht Nederlandse bouwbedrijven waren aanwezig en kregen de gelegenheid zich te presenteren. Ook QBuild was erbij!

BuildYourFuture vond plaats op de Technische Universiteit in Delft. Naast QBuild waren onder meer Heijmans, TBI en Heembouw aanwezig. QBuild was wel het enige Herstel, Onderhoud en Renovatiebedrijf. Ralph Henderix (Algemeen Directeur), André Hehemann (Directeur Onderhoud en Renovatie) en Okke Zuidam (Manager Mutatie- en Reparatieonderhoud) waren aanwezig vanuit QBuild.

Mini-college duurzaamheid en renovatie

Middels een pitch van twee minuten moesten we de studenten zien te interesseren om een workshop van QBuild te volgen. Onze workshop betrof een mini-college over duurzaamheid in renovatie. Besproken werd welke duurzame maatregelen er getroffen kunnen worden voor woningverbetering (in de sociale woningbouw) en wat dat voor financiële consequenties heeft voor de woningcorporatie en de huurder. Na de uitleg gingen de studenten zelf aan de slag met een voorbeeldproject in Den Haag. Zij werden uitgedaagd om met een rekenopgave de optimale mix te vinden tussen investering en besparing.

In totaal hebben we vier groepssessies gegeven met gemiddeld vijftien studenten. Het was een zeer geslaagde dag waarop we jong talent hebben kunnen interesseren voor ons bedrijf en voor de onderhouds- en renovatiesector.

QBuild_BuildYourFuture_01 QBuild BuildYourFuture 02


 

Q-Karakter
Nieuws

Neem direct contact op: 

T: 030 – 687 00 04

E: info@QBuild.nl