Noodhulp: Als eerste ter plaatse bij een explosie

QBuild voert schadeherstel uit na een brand in een woningQBuild zorgt ervoor dat pand veilig is om in te werken na een brand

 

Korte omschrijvingWanneer er een heftige calamiteit zoals een explosie heeft plaatsgevonden, is Rick samen met zijn team vaak als één van de eerste ter plaatse. Zij zijn namelijk onderdeel van het Schadeherstel-team waarmee zij eerste noodhulp verlenen bij calamiteiten. Zo werd Rick onlangs opgeroepen waar hij een pand aantrof waar nog maar weinig van over was.

"Het onderzoek loopt nog, maar waarschijnlijk heeft er in deze woning een explosie plaatsgevonden. Hierdoor is het hele pand van binnen vernield en heeft er een heftige brand gewoed. De brand is zo heftig geweest dat alles van de bovenste verdieping door de vloer heen naar beneden gevallen is.

Wij worden ingeschakeld door Stichting Salvage, vlak nadat de calamiteit heeft plaatsgevonden. In dit geval was er sprake van instortingsgevaar waardoor het pand ontoegankelijk is voor de medewerkers van Dolmans Calamiteiten Diensten en voor het politieonderzoek. Aan ons de taak om het pand veilig te maken zodat de politie en andere collega’s het pand kunnen betreden. Daarnaast hebben we de woningen ook zo dichtgezet zodat de panden niet meer betreedt kunnen worden door onbevoegden.

Wij zijn allereerst begonnen met het stutten van de muren, om verdere instorting te voorkomen. Vervolgens hebben wij het dak dicht gelegd met afdekzeil om het pand verder te beschermen tegen regen. Daarnaast hebben we ook alle ramen, of wat daar van over was, dichtgemaakt met houten platen. Op deze manier kunnen de medewerkers van Dolmans Calamiteiten Diensten onbezorgd aan de slag met hun werkzaamheden."

Wilt u meer informatie?
Bel met één van onze specialisten.

QBuild Reco Herstel
030 – 687 00 04

 

 
 

Neem direct contact op:

Wij staan altijd voor u klaar. Ook nu.

T: 030 – 687 00 04

E: info@QBuild.nl

Onze Privacyverklaring