Rob Hulstein | Albert Schweitzerschool

QBuild voert schadeherstel uit na brand op Albert Schweitzerschool in Renkum

De bewoners van Renkum herinneren het zich nog goed, 21 mei 2019 is er bij de Albert Schweitzerschool brand uitgebroken. Rob Hulstein, directeur van de basisschool, weet nog precies waar hij was toen hij het betreffende telefoontje ontving.

“Het was dinsdagavond en ik had net een biefstuk besteld in het hotel waar ik verbleef toen mijn telefoon afging,” vertelt Rob. “Ik stapte direct de auto in, de brandweer was al druk aan het blussen toen ik arriveerde. De burgemeester, een aantal leerkrachten en andere betrokkenen waren er al. Renkum is een kleine plaats en het nieuws verspreidde zich snel, ook de lokale media was al getipt. Ouders zaten in onzekerheid en vroegen zich af of hun kinderen wel naar school konden. Wij hebben de ouders direct geïnformeerd en op de hoogte gehouden van de stand van zaken.”

Grote impact

Bij een brand heb je naast de materiele schade ook te maken met de emoties van mensen. Ouders in onzekerheid, kinderen die het niet snappen en leerkrachten die hun persoonlijke spullen en zelfgemaakte knutselwerken en tekeningen verloren zien gaan. Daarover vertelt Rob: “Dat heeft grote impact gehad op iedereen. De kleuterklassen waren het hardst getroffen. Groep 1 en 2 is de rest van de week thuis gebleven zodat wij een interne verhuizing konden regelen. De andere klassen konden gelukkig wel weer naar school. We hebben alle leerlingen meegenomen naar de lokalen met schade om te laten zien wat er gebeurd was. We wilden ze vooral geruststellen en laten zien dat het wel meeviel. Ook ouders mochten kijken. Alle persoonlijke spullen, tekeningen en speelgoed hebben we wel van tevoren weggehaald.”

Ferm optreden van de hulpdiensten

De brandweer en Stichting Salvage zijn tot midden in de nacht bezig geweest met het opruimen van het puin. Het gebouw was constructief veilig gesteld en de grootste overlast was nog de brandgeur. Rob vertelt: “Er waren ventilatoren geplaatst en de ramen stonden open om de geur zoveel mogelijk weg te krijgen. De brandweer heeft erg goed gehandeld en daardoor is het grootste gedeelte van het gebouw intact gebleven, daar ben ik heel blij om. Woensdag stond het team van Dolmans Calamiteiten Diensten al op de stoep en zij hebben enorm geholpen. Ze snappen de calamiteitenwereld goed en weten dat ze met meer te maken hebben dan alleen de materiele schade. QBuild is ingeschakeld om de herstelwerkzaamheden uit te voeren. In eerste instantie de noodvoorzieningen, zodat het dak waterdicht was en daarna ook het herstel van het pand. De communicatie was duidelijk en ze snappen hun vak. Ik had nog nooit van Dolmans en QBuild gehoord maar zij hebben deze schade erg netjes opgepakt. Wij hadden de lokalen bij de start van het nieuwe schooljaar weer nodig en dat is precies gelukt. Alleen buiten was nog niet alles klaar, maar daar hadden wij niet zoveel last van. De lessen konden doorgaan!”

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Ondertussen heeft de school een nieuwe naam: “De Atlas”. Dit als gevolg van een fusie met een andere school. Ook zijn ze eind 2019 naar een nieuwe locatie gegaan. “De fusie en de verhuizing stonden al enige tijd op de planning maar de brand had bijna roet in het eten gegooid. Door goed optreden van alle betrokkenen hebben we het gered en is alles volgens planning gegaan. Dit jaar sluiten we het hoofdstuk van de Albert Schweitzerschool af en gaan we nieuwe herinneringen maken met De Atlas,” sluit Rob af.

Rob Hulstein | Albert Schweitzerschool | Directeur

QBuild voert schadeherstel uit na brand op Albert Schweitzerschool in RenkumWilt u meer informatie?
Bel met één van onze specialisten.

QBuild Reco Herstel
030 – 687 00 04

 

 
 

Neem direct contact op:

Wij staan altijd voor u klaar. Ook nu.

T: 030 – 687 00 04

E: info@QBuild.nl

Onze Privacyverklaring